Jantje Beton organiseert in 2022 voor de 6e keer het NK Stoepranden. Wij organiseren het NK Stoepranden omdat wij spelen, bewegen en ontmoeten in zoveel mogelijk buurten in Nederland willen stimuleren.

WAT IS STOEPRANDEN?

Stoepranden is een leuk en laagdrempelig spel, waarbij de spelers veel moeten bewegen. Het spel kan gespeeld worden door tieners, jongeren, volwassen en senioren. Zo draagt stoepranden bij aan meer onderling contact en gezelligheid in de buurt. En dat bevordert weer de kansen en mogelijkheden voor samen buitenspelen. Check hier de spelregels.

WIE ORGANISEREN HET NK STOEPRANDEN?

Organisaties die zich inzetten om kinderen in beweging te krijgen/samen te laten spelen kunnen zich aanmelden voor het NK Stoepranden. Bijvoorbeeld een (buurt)sportbedrijf, scholenkoepel, speeltuinvereniging of een welzijnsorganisatie. Een organisatie komt daarmee uit voor een plaats (let op: onder één gemeente vallen soms meerdere plaatsen) en organiseert stoeprandactiviteiten voor kinderen in hun plaats.

 

NK STOEPRANDEN FINALE

Net zoals in 2021 is de finale van het NK Stoepranden dit jaar opnieuw in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem! Noteer 18 september maar alvast in je agenda… dan is namelijk de finale van het NK Stoepranden! Heb je al een gouden ticket ontvangen? Meld je dan snel aan!

IN HET KORT

Waar: Zomerland Hoogvliet op de Botreep 10 in Hoogvliet
Doel: Kwalificeren voor de Finale op 18 september.
Data: 11 juli 2022 vanaf 18.00
Aantal: In totaal 4 NK tickets.